Trollkarlen från Oz

Trollkarlen från Oz


Visas fredag 6 mars kl. 19:00 och onsdag 11 mars kl. 18:00


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.


80-årsjubilerande megaklassiker. NYPREMIÄR!


Fantastisk klassiker som går från svartvitt till färg när Dorothy och hennes trogne hund Toto sveps iväg av en tornado och hamnar i det märkliga landet Oz, där hon möter munchkins, ett fegt lejon, en plåtman utan hjärta och en fågelskrämma utan hjärna. Hon måste söka upp trollkarlen för att få hjälp hem – men där finns också den onda häxan från Väst!

Filmen vann Oscar för Bästa filmmusik och Bästa sång, Over the Rainbow.


PRESSREAKTION

”Oz trollbinder än. Att filmen har 80 år på nacken är ett fascinerande faktum som stundvis är svår att bortse ifrån, varför det mesta känns ”wow!” sett ur den synpunkten. Men den väl berättade historien bland småfolk och plåtgubbar fängslar faktiskt fortfarande åskådaren helt av egen kraft och trots att vissa scener innehåller fler kulisser än känsla, följer jag glatt med på den musikaliska resan och trallar mig igenom de 100 minuterna som färden tar.

Filmen har sedan premiären varit en enorm publikmagnet.

Inte bara tekniskt och färgmässigt är ”Trollkarlen från Oz” ett mästerverk, den innehåller allt som en saga ska innehålla. Vilken berättelse som helst egentligen skulle vinna på att ha en så strukturerat och omsorgsfullt berättad historia i botten, med figurer lika färgstarka som sin omgivning. Tempot är dessutom uppiggande högt och skådespeleriet och replikerna känns förvånansvärt fräscha hela vägen. Moviezine


Originaltitel

The Wizard Of Oz

Biopremiär

2 januari 1940

Nypremiär

3 mars 2020

Språk

Engelska

Land

USA

Distributör

Warner Bros

Ålder

Barntillåten

Längd

1h 37 min
Kontaktuppgifter Bio Kaskad

Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T-bana: Blackeberg

@offstockholm

#BioKaskad

Facebook


Frågor:

info@biokaskad.se

08-370 970


Bokning av Kaskad:

boka@biokaskad.se

073-982 66 79