Spring Uje spring

SPRING UJE SPRING

Spring Uje spring


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar enbart tar emot swish.

Spring och se den här filmen!

Femtioårig förortspappa får diagnosen Parkinsons sjukdom, och försöker hålla livet från att rasa samman. Henrik Schyffert regisserar Uje Brandelius självbiografiska manus, som med värme, vemod och musik tar upp livets stora som små ämnen. Personligt, starkt - och fullkomligt magiskt.

Dagislämning. Jobb. Köttfärssås. Källsortering. Läxförhör. Godnattpuss. Och så igen, på repeat, tills man når en medelålderskris och undrar vad man egentligen har åstadkommit i livet. Så snurrar ekorrhjulet på för filmens hjälte Uje, och antagligen de flesta av oss. Grå vardag kan tyckas, men "Spring Uje, spring" lär oss att uppskatta vardagens små glädjeämnen och ta vara på stunderna.

Kort innan sin 50-årsdag drabbas Uje av Parkinsons sjukdom. Han får veta att motoriken sakta kommer försämras, och något botemedel finns det inte. Oron behöver inte uttalas för vi ser den i hans ögon. Hur ska kan kunna ta hand om sin fru och sina döttrar? Eller fortsätta med sin passion som är att skapa musik?

Uje hakar på ett töntigt självhjälpsråd och bestämmer sig för att avverka alla drömmar han någonsin burit på, som att prova på stand-up och skriva en hitlåt. Samtidigt skjuter han på den största utmaningen, att våga berätta för familjen om sitt tillstånd.