Parasit

Parasit


Visas måndag 24 februari kl. 20:15 och onsdag 4 mars kl. 20:15


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.


Vinnare av Guldpalmen 2019!

Ki-taeks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund. Väl på plats börjar han smida planer för resten av sin familj som en efter en får jobb i det nya huset. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll …
Bong Joon-hos familjeskröna är en skarp komedi fylld av smart humor och oväntade vändningar.

”Det är inte lätt för människor med olika bakgrund
att leva ihop på samma yta. Speciellt inte i en värld där mänskliga relationer baserade på samexistens eller symbios inte håller och den ena gruppen knuffas in i ett parasitiskt förhållande till den andra. I en sådan värld, vem kan peka finger åt en kämpande familj, låst i sin kamp för överlevnad, och kalla dem parasiter? De var inte parasiter från början. De är våra grannar, vänner och kollegor som har knuffats till kanten av ett stup. Det är en beskrivning av vanliga människor som hamnar i ett oundvikligt tumult. En komedi utan clowner. En tragedi utan skurkar. En film som leder till våldsamt trassel och ett huvudstupa fall nerför trappan.

Ni är alla inbjudna.” – Bong Joon-ho


Bong Joon-ho (f. 1969) är känd för en rad genrefilmer fyllda av bitsk humor och underfundig samhällskritik. Han debuterade 2000 med Peullandaseu-ui Gae och genombrottet kom 2006 genom monsterfilmen The Host. Han har sedan cementerat sitt rykte som en av Sydkoreas mest intressanta regissörer via filmer som Snowpiercer (2013) och Okja (2017). Parasit (2019) belönades med Guldpalmen på Cannes filmfestival 2019.


TITEL Parasit

ORIGINALTITEL Gisaengchung

ÅR 2019

LÄNGD 132 min

LÄNDER Sydkorea

SPRÅK Koreanska

REGISSÖR Bong Joon-ho

SKÅDESPELARE Choi Woo-shikPark So-damChang Hyae-JinSong Kang-ho

PRODUCENTER Kwak Sin-AeMoon Yang-kwon

MANUS Bong Joon-hoJin Woo-han     Kontaktuppgifter Bio Kaskad

     Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

     T-bana: Blackeberg

     @offstockholm

     #BioKaskad

     Facebook


     Frågor:

     info@biokaskad.se

     08-370 970


     Bokning av Kaskad:

     boka@biokaskad.se

     073-982 66 79