Framåt

FRAMÅT

Framåt


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar endast tar emot s.


I en värld som en gång var riktigt magisk möter vi nu enhörningar som gräver i soptunnor som om de vore tvättbjörnar, älvor som inte kan flyga trots sina vingar och ett helt vanligt storstadsliv där kidsen har smartphones och barnfamiljer käkar på snabbmatsrestauranger.

I takt med att teknologin utvecklades försvann magin sakna men säkert från samhället och är numer något som världens barn får läsa om i historieböckerna. För exakt varför ska man trolla, när man plötsligt kan tända och släcka en lampa med ett knapptryck?

Svaret på den frågan börjar vi nysta upp redan i filmens första scener, när tonårsbröderna Ian (Tom Holland) och Barley Lightfoot (Chris Pratt) får en present av sin mamma på den förstnämndes födelsedag. Med hjälp av lite magi, får de möjligheten att under ett dygn återse den förälder de miste när de var små.

Med en tidlös historia om hur det är att förlora och sakna en förälder under sin uppväxt, får vi följa de två på ett äventyr som tagit stor inspiration från "Dungeons and Dragons", genom sin hemstad i jakt på den sista bit de behöver för att äntligen kunna få se och spendera några timmar med sin pappa.