Charter

Charter


Visas onsdag 25 mars kl. 18:00.


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.


Amanda Kernells senaste film efter ”Sameblod” är ett gripande skilsmässodrama, som med tystlåten berättarton belyser det komplicerade förhållandet mellan familjemedlemmarna.

Filmen börjar (och slutar) med mörker. En liten pojkröst säger att han inte vill vara kvar här. Mammarösten försöker få ur honom vad det är som hänt, innan linjen bryts. Det leder till en ångestfylld dag för Alice (Ane Dahl Torp) på jobbet som sjuksköterska, innan hon resolut hoppar på tåget norrut mot snön, mot kylan och mot sina barn. Det frusna vinterlandskapet är lika vackert som rigidt och Alice ser så ensam och sårbar ut. Grannarna hon möter går över till andra sidan gatan, och pappan/ex-mannen Mattias (Sverrir Gudnason) släpper inte in henne i huset. Hon är bokstavligt talat utfrusen ur gemenskapen.

Till sist lyckas hon få till ett möte med barnen, den 8-årige Vincent (Troy Lundkvist) och storasystern Elina (Tintin Poggats Sarri) som är 14 år, men glädjen från deras sida uteblir. Elina är hård och oförlåtande och Alice lyckas inte få någon av dem att prata. Hur mår de egentligen? Om hon bara fick mer tid med sina barn... När Alice så får reda på att hon med största sannolikhet kommer förlora vårdnadstvisten, om hon inte kan lägga fram nya bevis för varför pappan inte är lämplig, tar hon ett djärvt beslut. Hon satsar allt på ett kort och flyr med barnen till Kanarieöarna för en veckas semester.


Originaltitel

Charter

Biopremiär

13 mars 2020

Språk

Svenska

Land

Sverige

Distributör

Nordisk Film

Kontaktuppgifter Bio Kaskad

Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T:bana Blackeberg

Facebook


Frågor:

info@biokaskad.se

08-370 970


Bokning av Kaskad:

boka@biokaskad.se

073-982 66 79