Babyteeth

BABYTEETH

Babyteeth


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar enbart tar emot swish.


Vackert och knytnäven-rakt-in-i-magen-gripande

"Babyteeth" är en magnifik filmdebut av australiensiska Shannon Murphy som fullkomligt drar mattan från under mig med denna tragikomiska lilla indiepärla. Det handlar om kärlek, familj och meningen med livet när döden obönhörligt närmar sig.

Plötsligt händer det. Man går in i en biosalong utan förväntningar och kommer ut golvad, storgråtande, fast med ett leende på läpparna, och med hjärtat in- och utvänt av alla känslor.

 

Cancersjuka Milla är 16 år. Hon går i skolan och spelar instrument, men är egentligen rätt likgiltig inför det faktum att hon inte har mycket kvar av livet. En dag möter hon den destruktiva missbrukaren Moses och finner plötsligt en anledning att fortsätta leva lite till.

 

”Babyteeth” är ett drama om livet, döden och om missbruk som ett sätt att överleva. Det handlar om en familj som hålls ihop av ett trauma, men det är också helt enkelt en film om pirr i magen, om en försiktig förälskelse, som utvecklas till den extremt drabbande första kärleken. Och den kan inte drabba hårdare än så här, när den möjligen också kommer bli den enda.

Originaltitel: Babyteeth

Biopremiär: 18 september 2020

Språk: Engelska

Land: Australien

Distributör: TriArt Film

Längd: 1h 58 min