1917

1917


Visas onsdag 19 februari kl. 20:00 och lördag 29 februari kl. 19:00.


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.


Mitt i de hektiska striderna under första världskriget får två unga brittiska soldater - Schofield (spelad av George MacKay) och Blake (spelad av Dean-Charles Chapman) - ett till synes omöjligt uppdrag. Under hård tidspress måste de korsa fiendens territorium och leverera ett meddelande som kommer att stoppa ett tyskt dödligt bakhåll på hundratalsbrittiska soldater – där Blakes bror är en av dem.


Sam Mendes fångar första världskrigets fasor utan att blinka

Sam Mendes spar knappast på krutet i sitt Golden Globe-belönade första världskrigs-drama. “1917” skildrar stridens skönhet och sorg – i till synes en enda lång tagning.

En av 2000-talets mest spektakulära filmbilder sveper över stranden i Dunkerque inför den historiska evakueringen 1940 i Joe Wrights kärleksdrama “Försoning”. En fem minuter lång, minutiöst koreograferad, obruten tagning med tusentals statister som fick både kritiker och publik att tappa hakan. Fem minuter showig teknisk uppvisning förvisso, men även en storslagen fresk över krigets vansinne i full skala. 

 

Det är svårt att se "1917" utan att tänka att det var just dessa, självlysande fem film-minuter i den annars karaktärsdrivna "Försoning", som gjorde starkast intryck på Sam Mendes. Filtrerat genom historier från hans farfars tid i första världskriget ger den brittiske "American Beauty"-regissören oss nu fullängdaren. Hans egen "Repet" eller "Den ryska arken" i slagfältsmiljö.


Rollista:

George MacKayDean-Charles ChapmanRichard MaddenBenedict CumberbatchColin FirthMark Strong

Regissör:

Sam Mendes


Originaltitel

1917

Biopremiär

31 januari 2020

Språk

Engelska

Land

Storbritannien

Distributör

Nordisk Film

Längd

1h 50 min
Kontaktuppgifter Bio Kaskad

Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T-bana: Blackeberg

@offstockholm

#BioKaskad

Facebook


Frågor:

info@biokaskad.se

08-370 970


Bokning av Kaskad:

boka@biokaskad.se

073-982 66 79