Judas Black Messiah

JUDAS AND THE BLACK MESSIAH

Judas and the black messiah

FBI-informatören William O'Neal infiltrerar Illinois Black Panther Party och har till uppgift att hålla koll på deras karismatiska ledare, Fred Hampton. O'Neal är en yrkesbrottsling som helt förlorar sig i risken det innebär att manipulera både sina kamrater och sin hanterare, specialagent Roy Mitchell på FBI.


Starkt drama baserat på den sanna berättelsen om Svarta Panter-ledaren Fred Hampton och FBI-infiltratören William O’Neal, samt det samhällsförtryck som förde i dem i sina respektive roller. Fina skådespelarprestationer och ångestladdad spänning i Shaka Kings regi.

Här har vi ännu en i raden av senaste tidens medborgarrättsfilmer som belyser gömda och glömda fall ur USAs mörka förflutna. Denna gång är det den verklighetsbaserade historien om Svarta Panter-ledaren Fred Hampton (Daniel Kaluuya) och infiltratören William O’Neal (LaKeith Stanfield) som mästerligt regisseras av Shaka King.

Efter en incident på en bar där William med falsk polisbricka försöker sig på att arrestera en annan afro-amerikansk man, hamnar han framför FBI-agenten  Roy Mitchell (Jesse Plemons). Denne förklarar att han kan få ett och ett halvt års fängelse för att ha stulit en bil, plus fem år för att ha låtsats vara polis. Jesse undrar om William är upprörd över Martin Luther Kings död (handlingen är satt strax efter mordet 1968), och när han rycker på axlarna erbjuder Jesse honom en utväg som ska bli början till slutet…

Vår recension