David Copperfield

DAVID COPPERFIELD

David Copperfields äventyr och iakttagelser


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar enbart tar emot swish.


En klassiker målas in i samtiden

Med trygg hand för Iannucci sin film från den inledande sekvensen genom dynamiskt kameraarbete och genomcharmigt skådespeleri mot ett tillfredsställande slut. Publiken har en kvick och spänstig filmatisering av den klassiska Dickensromanen att se fram emot.

En levande folkmassa av ansikten, hänförda och förväntansfulla. Panorera vidare till vår huvudgestalt, den unge författartalangen David Copperfield som trollbinder publiken med den otroliga historien om sitt liv. Scenen öppnar sig upp mot en öppen vidd, och publiken – vi alla – sveper ner in i berättelsen början. Armando Iannuccis spänner lekfullt och självsäkert ut sina lemmar när öppningsscenen sömlöst glider över till storyn om David Copperfields missöden och äventyr.

Jairaj Varsani har en avväpnande charm som den unge Copperfield - en småväxt pojke med en stor kärlek till ord som skriver ner allt som fascinerar honom. När Davids älskade mor äktar den hjärtlöse Murdstone träder mörkret in i hans liv. Tillsammans med sin fruktansvärda syster söker Murdstone kväva varje uns av originalitet och glädje ur honom. Familjens gamla trotjänare Pegotty (Daisy May Cooper i fint komisk roll) försöker skydda pojken men han skickas iväg till livegenskap i London.

Efter att ha fått reda på sin mors död på ett synnerligen hjärtlöst sätt flyr unge Copperfield ut i världen. På Londons bullriga gator slår han ihop sig med den charmige odågan Mr. Micawber, en evig gäldenär som jagas av samtliga stadens köpmän. Peter Capaldi förkroppsligar sin rollfigur till fullo (luktar Oscarsnominering!).