Stockholm

Stockholm

Sista visningen söndag 28 juli kl. 17:30.

Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.


Ethan Hawke är härlig som svensk bankrånare

En härligt bullrig Ethan Hawke spelar bankrånaren i Norrmalmstorgsdramat, som ”Stockholm” är baserat på. Filmen är rolig och underhållande med en stor dos 70-talsnostalgi, samt några riktigt vackra Stockholmsvyer.

”Stockholm” är baserad på den sanna historien om rånet av Kreditbanken på Norrmalmstorg 1973, en händelse som myntade det internationella uttrycket ”Stockholmssyndromet”.

Uttrycket syftar på en märklig psykologisk aspekt av vad som ibland händer i förhållandet mellan kidnappare och kidnappad, när de tillfångatagna börjar försvara och sympatisera med sina fångvaktare mer än deras räddare.

I den verkliga händelsen höll bankrånaren Jan-Erik ”Janne” Olsson, en fånge på permission, fyra personer gisslan under fem intensiva augustidagar. Till sin hjälp hade han vännen Clark Olofsson, som han fått polisen att hämta ut från fängelset och överlämna till honom i banken.

”Stockholm” följer samma berättarmall, men i Rob Budreaus regi växer känslorna till något som kan liknas vid kärlek mellan bankrånaren, som i filmen heter Lars Nyström (härligt porträtterad av Ethan Hawke), och gisslan Bianca Lind (en blond Noomi Rapace). 

Kontaktuppgifter Bio Kaskad

Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T-bana: Blackeberg

@offstockholm

#BioKaskad

Facebook


Frågor:

info@biokaskad.se

08-370 970


Bokning av Kaskad:

boka@biokaskad.se

073-982 66 79

08-370 970