Judy

Judy

Visning tisdag 15 oktober kl. 19:00 och torsdag 17 oktober kl. 20:00

samt torsdag 24 oktober kl. 20:00

Samt som SoppBio onsdag 30 oktober kl. 13:00. Kom från kl. 12:00 för soppa plus bio för 120 kr.

(Obs! Förboka till soppbio på telefonnr: 08-370 970)


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.


Filmen berättar historien om sångerskan Judy Garland och hennes karriär under 60-talet, allt ifrån kampen med hennes management till relationer som hon hade med musiker samt fansen.

Renée Zellweger gör en storartad tolkning av Judy Garland i hennes sista år i livet. Det är en gripande och sann historia om Hollywooddrömmen som kom med ett högt pris.

Filmen om Judy Garland tar sin början på den gula tegelstensvägen och avslutas med en känslosam tolkning av ”Somewhere Over the Rainbow”. På vägen rör den vid allt det där som gjorde Judy till Judy i fansens ögon - den älskade barnskådisen, den stora underhållaren, gayikonen. Men framför allt skiner den ett ljus på den fula baksidan av att växa upp som en stjärna. Den tragiska historien om Judy Garlands depression och missbruk, som må vara ökänd för många och okänd för andra, får komma fram och jag hoppas att Hollywood tittar och skäms.

Trettio år har passerat sedan ”Trollkarlen från Oz” tog världen med storm. Judy har slutat filma och drar knappt längre någon publik på scen. Hon har fått ett rykte om sig att vara besvärlig och bryta kontrakt. Det tunna lönekuvertet räcker inte för att skapa ett hem åt hennes två barn, och när de blir utkastade från hotellsviten krävs en desperat åtgärd. Som att lämna barnen hos pappa Sid, och åka till London i några månader. Britterna har lyckligtvis inte tröttnat på Judy Garland än, och efter några spelningar för utsålda hus hoppas hon kunna ge barnen lite mer stabilitet och trygghet.

Renée Zellwegers tolkning av Garland är så långt man kan komma ifrån den glamorösa, och noga kontrollerade, bilden som MGM ville skapa under hennes storhetstid. Zellweger gör en av karriärens bästa roller - det krävs mod att spela så här sårbar och skör. Den yttre förvandlingen är otrolig, men hon plockar också fram en inre styrka som är magnetisk att se på bioduken.


Originaltitel

Judy

Biopremiär

11 oktober 2019

Språk

Engelska

Land

Storbritannien


Kontaktuppgifter Bio Kaskad

Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T-bana: Blackeberg

@offstockholm

#BioKaskad

Facebook


Frågor:

info@biokaskad.se

08-370 970


Bokning av Kaskad:

boka@biokaskad.se

073-982 66 79

08-370 970