halvdan

Halvdan Viking

Visning lördagen den 20 oktober kl. 19.00

Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén.

 

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna. 


En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår vännerna att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Men har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen?


HALVDAN VIKING är fritt baserad på Martin Widmarks populära böcker om vikingapojken Halvdan.


I rollerna återfinns Peter Haber som smeden Björn, Vilgot Hedtjärn som Halvdan Viking och Ellinea Siambalis som Meia. Bland Peters många filmer kan nämnas Beck-filmerna (1997-2016), ”Män som hatar kvinnor” (2009), ”Tomten är far till alla barnen” (1999) och ”Sunes sommar” (1993).


För manus och regi svarar Gustaf Åkerblom, som regisserat publikframgången ”Sune i fjällen”, 2014.

 

Regi - Gustaf Åkerblom

Speltid - 98 min

Genre - Familjefilm

Åldersgräns - Från 7 år

Originaltitel - Halvdan Viking

Premiärdatum - 2018-10-26

Distributör - SF Studios

 

Kontaktuppgifter Bio Kaskad


Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T-bana: Blackeberg

info@biokaskad.se

08-370 970

@offstockholm

#BioKaskad

Facebook