En Komikers Uppväxt

En Komikers Uppväxt

Visas torsdag 17 oktober kl. 18:00 och onsdag 23 oktober kl. 18:00,

Samt som SoppBio onsdag 16 oktober kl. 13:00. Kom från kl. 12:00 för soppa plus bio för 120 kr.

(Obs! Förboka till soppbio på telefonnr: 08-370 970)


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.


Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan.


Rapp, rolig och rörande barndomsskildring

"En komikers uppväxt" är emellanåt väldigt underhållande, men den gör också ont att se. Filmen handlar om hur barndomens oskyldiga misstag kan påverka oss långt in i vuxenlivet. Johan Rheborg gör sitt livs roll, och Gardells manus och Sekersöz regi är en vinnande kombination.

Någon gång på mellanstadiet eller högstadiet fick vi läsa "En komikers uppväxt" i skolan. I samma veva rullade man in tjock-tv:n i klassrummet för att visa oss SVT-serien från 1992, med Björn Kjellman. Jag antar att fröken Ulla hade en idé om att temat om mobbning och utanförskap skulle tala till oss kids, kanske lära oss något. Jag minns inte om det hade någon större påverkan på våra små liv, men jag glömmer iallafall inte min första kontakt med Jonas Gardell. Den där råa humorn som blandas med nattsvart mörker på ett så genialt sätt. Vid slutscenerna var inte ett öga torrt.


Originaltitel

En komikers uppväxt

Biopremiär

11 oktober 2019

Land

Sverige

Distributör

SF Studios

Längd

1h 30 minKontaktuppgifter Bio Kaskad

Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T-bana: Blackeberg

@offstockholm

#BioKaskad

Facebook


Frågor:

info@biokaskad.se

08-370 970


Bokning av Kaskad:

boka@biokaskad.se

073-982 66 79

08-370 970