den tiden

Den tiden på året

Visning tisdag 27 november kl. 19:00 och torsdag 29 november kl. 19:00.

Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.

 

DU KAN INTE BYTA UT DIN FAMILJ!

Årets julkomedi “Den tiden på året” i regi och med Paprika STEEN är ett rappt ensembledrama om en dysfunktionell familj som samlas kring julbord, klappar och gran. Tillsammans med sin make Mads och sina barn Maria och Jens-Peter planerar den stressade Katrine (Paprika Steen) familjens traditonstyngda julfirande.

I år ska alla komma; de skilda morföräldrarna som fortfarande gnabbas om allt, de kuvade svärföräldrarna och den äldre självgoda systern och hennes stökiga son och alkoholiserade man. Samtidigt som snön faller och julmyset närmar sig fylls Katrines inbox med passivt aggressiva meddelanden från familjens alla medlemmar. Men i år måste det väl i alla fall bli bättre än förra årets katastrof?

Den idylliska tanken om ett julfirande som ska ge frid och högtidsstämning visar sig vara en illusion. Den stökiga lillasystern dyker upp med ny sambo, mormor maler på om en nära förestående död, morfar försvinner spårlöst, tonårsdottern har kärleksbekymmer och det blåser upp till storm. Gamla fejder kokar upp till ytan och krossar hjärtligt men skoningslöst drömmen om en jul i lugn och ro. Allt medan vi i publiken skrattar igenkännande.

 

“Skickligt regisserad” – Hammer To Nail

“Rolig, personlig och berörande” – KulturBunkeren.dk

“Paprika Steens effektiva regi fångar ett kaosartat julfirande med värme och äkta karaktärer”Reel Film Reviews

 

Originaltitel

Den tid på året

Biopremiär

23 november 2018

Språk

Danska

Land

Danmark

Distributör

Njutafilms

Längd

1h 41 min

Kontaktuppgifter Bio Kaskad

Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T-bana: Blackeberg

info@biokaskad.se

08-370 970

@offstockholm

#BioKaskad

Facebook